13 Dec
Palendorp in Petten aan Zee

Een bijzonder fotogenieke locatie aan zee. Op het strand zie je de palen al staan. Het zijn 160 palen van 6 tot 12 meter hoog. De palen staan in de vorm van 10 huizen en een kerk. Het is een herinnering aan het oude Petten, wat lang geleden werd overspoeld. 

Afgelopen woensdag en donderdag (13 en 14 december) was het springvloed, voor mij een reden om richting Petten te rijden. Vooraf had ik al gelezen, dat dit wel eens een groot spektakel zou kunnen worden. In gedachte zag ik het al voor me, torenhoge golven al klotsend tegen de kade en hevige wind, wat nog meer spektafel oplevert. Maar niets is minder waar, de springvloed viel wat tegen en er was nauwelijks wind. Het plezier was er niet minder om. 

Met de voeten in het water en af en toe regen, dat hoort er gewoon bij. Alhoewel mijn kaplaarzen niet waterdicht waren, maar who cares! Het gaat om het fotomoment. Ik ga dit zeker nog eens doen en dan hoop ik op een mooie wolkenpartij en veel wind, wat de beweging zo mooi in beeld brengt als je met lange sluitertijden werkt. Weer iets om naar uit te kijken. 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.