14 Dec
Passie & meer

Op de bekende antiekmarkt in Den Haag kocht ik regelmatig oude zwart-wit foto's, die kwamen uit de archieven van persfotografen, geweldig vond ik dat! Ik had de originele oude foto's in handen, die zowel in binnen- en buitenland waren gepubliceerd en écht een verhaal vertelden. Daar kon ik uren naar kijken. Mijn passie voor fotografie is er nog altijd.


Ik fotografeer verschillende stijlen, zowel in kleur als zwart-wit. Zwart-wit vind ik een uitdaging, de focus ligt dan volledig op het onderwerp, het perspectief en het licht. Zwart-wit voorkomt afleiding in de vorm van kleuren en legt de aandacht op de lijnen, het dwingt mij om beter te kijken en meer aandacht te geven aan de compositie van het beeld. Fotografie is voor mij dan ook een eindeloos leerproces.

Maar waaraan voldoet een goede foto? Is dat een technisch correcte foto? Of is dat een foto waar de kijker direct naar het onderwerp wordt getrokken. Persoonlijk vind ik het verhaal achter de foto net zo belangrijk. Dat is een uitdaging, om de verbeelding van de emotie te vangen zoals het moment plaatsvond, dan krijg je wat je ziet.

Naast het beeld, is het vastleggen van de tijd een mooie bijkomstigheid. Dat maakt het ook zo bijzonder. 

"Een foto is/wordt een visuele herinnering zodra ik de foto maak".

Later terugkijken naar herinneringen uit het leven, de beleving van het moment voelen waarbij je hart bij het zien van de foto sneller doet kloppen. Hoe mooi is dat? 

Fotograferen doe ik vanuit mijn hart, dat geeft mij voldoening, energie en inspiratie voor een volgend moment. En steeds met een ander eindresultaat! Dat maakt fotografie ook zo enorm veelzijdig.

Op mijn website plaats ik zo nu en dan foto's om mijn ervaring te delen.

Een reactie, een vraag of feedback is altijd welkom!



Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.